Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beslut den 21 augusti om vite för sen målning

Annons

Efter en viss förvirring står det nu klart att ärendet ska avgöras i byggnadsnämnden och inte i länsrätten vilket politikerna trodde i ett tidigare skede.

Enligt uppgift sände byggnadsnämnden först en förfrågan till länsstyrelsen huruvida ett engångsvite skulle utkrävas av ägarfamiljen Li.

Där konstaterade en tjänsteman att skrivelsen var feladresserad och hänvisade till länsrätten. Men inte heller detta visade sig vara rätt. Nu har frågan om vitet bollats tillbaka till Ludvika och politikerna i byggnadsnämnden.

- Länsrätten har returnerat skrivelsen till oss, bekräftar ordföranden Göran Lindelöf som säger sig ha blivit mycket förvånad.

- Länsrätten tog ju över och det var de som förlängde tiden. Då trodde jag att länsrätten även skulle hantera en eventuell straffpåföljd.

Lindelöf är övertygad om att ärendet kommer upp till behandling vid nästa sammanträde med nämnden, den 21dennes.

Han vill emellertid inte föregripa sammanträdet genom att spekulera i om nämnden kommer att löpa linan ut och att pressa fram de 100 000 kronorna från ägarfamiljen.

Han låter dock bestämt förstå att det inte kommer att bli några ytterligare förhandlingar med familjens representant, Lawrence Li, inför det ödesmättade sammanträdet.

- Nu är ärendet överlämnat helt och hållet till oss och vi har redan alla fakta som gäller, konstaterar Lindelöf frankt.

Vad som eventuellt kan tala för att politikerna kan välja att gå på en mjuk linje är ett tidigare löfte från Li att renoveringen av det intressanta funkishuset kommer att fortsätta.

- Han har bland annat sagt att han har för avsikt att byta ut dåliga fönster och rusta upp lägenheterna för att de ska kunna hyras ut. Han ska visst göra både det ena och det andra, slutar ordföranden.

Lawrence Li har låtit meddela att han vill ligga lågt i avvaktan på besked om det kraftiga engångsvitet kommer att utdömas eller inte.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons