Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beslag av vapen och knark vid mc-razzia

Annons


Klockan sju i går morse verkställdes planen.

Tungt beväpnad polis gick då in på den första av tio adresser i Dalarna och två i Gävleborg.

Efter månader av spaning och planering, var razzian inledd. Bakom den låg en uppgift om att det skulle finnas vapen hos ett antal personer.


Samtliga personer som insatsen riktades mot har koppling till Borlängeklubben Bulldogs MC. Den startades i Falun för ett par år sedan, men flyttades till Borlänge för en kort tid sedan efter att klubbens hyreskontrakt i Falun sagts upp.

I Borlänge har klubben etablerat sig på Södra Backa industri-område.

Bulldogs MC är inte uttalade anhängare till de kriminella mc-klubbar, så kallade 1%-gäng, som finns i Dalarna. Gårdagens insats är därför inte direkt riktad mot klubben, utan mot personer med kriminell bakgrund som figurerar i och runt Bulldogs MC.

Och razzian gav resultat.

I Dalarna slog man till mot en adress i Säter, sex i Falun och tre i Borlänge. På de olika adresserna, både lokaler och privata bostäder, fann man större mängder vapen och narkotika.

I Borlänge, där insatsen påbörjades klockan 9 i går förmiddag, hittade man bland annat ett vapen i en lägenhet längs Allfarvägen på Bullermyren. Även en bostad i Paradiset samt klubblokalen på Södra backa industriområde genomsöktes, men det är ännu oklart om någonting beslagtogs där.

Planeringen och utförandet av gårdagens razzia engagerade runt 70 personer. Poliser från flera län, åklagare och administrativ personal.

Sammanlagt greps ett tiotal personer i Dalarna och Gävleborg med koppling till Bulldogs MC i Borlänge.

Sent i går eftermiddag hade hälften av dem hörts och fem personer hade anhållits misstänkta för grovt vapen- och narkotikabrott.

I dag ska fler personer höras.

Och fler gripanden kan komma att ske, i utredningen som polisen tror kan svälla.

LINDA SOLUM

Mer läsning

Annons