Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beskedlig "synd" på Moraparken

Annons

Frågan kan inte besvaras. Svaret ligger naturligtvis i betraktarens ögon. På lördagen var det många ögonpar som med viss förtjusning följde den kvartett unga män som bjöd på "erotisk dans-show" när Moraparken satsade på en kvinnokväll.

Det var en ganska märklig tillställning för de få män som, i tjänsten, var där. Det var lite som en blandning av skolavslutning och Sodom och Gomorra men synden var tämligen beskedlig och med rätt mycket av glimten i ögat.

Så här var det.

Efter middagen var det utdelning av de vinster som lottades ut i samband med den minimässa, med kvinnliga förtecken, som inledde kvällen. Applåder för vinnarna.

Sedan började röken välla fram över scenen och belysningen dämpades ytterligare och Moraparken började anta karaktär av en obskyr nöjeslokal ute i Europa där man vilken sekund som helst kan förvänta sig att stöta ihop med en eller annan mindre omdömesgill svensk herre.

Nu visades det underkläder för en publik som naturligtvis var ytterst sakkunnig på området och därför applåderade seriöst för det som visades. Det var ytterst sedesamt, kanske för att det inte var några män att tala om i lokalen.

Därefter följde uppvisning, som möjligen var jazzbalett, kampsport, eller yogaövningar eller möjligen en blandning. Rätt snyggt var det i alla fall.

Nu började det hetta till för nu var det dags för Den erotiska dansen och nu började kvinnorna i salongen att låta ungefär som när grabbarna är ute på lokal. Högljutt bifall, busvisslingar och glada skrik och på slutet allmän dans på scenen tillsammans med dansgruppen.

Erotik eller inte. De cirka 150 i publiken verkade nöjda med sin kväll så långt.

- Vi ser det här som en lite ovanlig lustighet, säger Marie Eriksson, från Mora, och Monica Werpers, Rättvik.

De arbetar på socialförvaltningen i Mora, en kvinnodominerad arbetsplats.

- Vi bestämde på jobbet att vi skulle gå ut och vara lite sociala. Vi hade faktiskt en del diskussioner om det moraliska i programmet men tyckte nog att vi kunde stå upp för vårt val.

Efter dansshowen öppnades dörrarna också för herrarna och vad som hände sedan vet jag inte för då hade jag gått hem.

ERIK HJELTE

Mer läsning

Annons