Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Besked om lokalflytt blev en kalldusch

Annons

För henne och kamraterna kom beskedet om lokalbytet som en kalldusch. Det meddelades krasst via en handskriven lapp till henne från kommunchefen.

- Vi har bedrivit en fin verksamhet som har blivit känd över hela landet. Men nu är det slut.

- Vi vill inte vara i Gillesalen i Folkets hus. Det är definitivt ingen trevlig lokal och där kan man inte vara med barn, konstaterar hon.

Gruppen avvisar således erbjudandet om den alternativa lokalen och har i stället tagit det drastiska beslutet att verksamheten ska läggas ned.

Om gruppen dessutom ska upplösas kommer att avgöras vid ett senare tillfälle.

Granström har också nåtts av signalerna om att det förekommit oönskade kontakter mellan unga flickor och vuxna asylsökande män på Haffas. Det är inget som hon försvarar men som gruppen heller inte kan ta något ansvar för.

- När vi har varit på Haffas har det aldrig varit några som helst problem och det var många som brukade komma, upp mot 120 personer. De problem det talas om har inget med vår verksamhet att göra, försäkrar hon.

Enligt gruppens företrädare finns inget hållbart motiv för den av kommunchefen beslutade åtgärden. Därför ligger misstanken om vardagsrasism, medveten eller inte, nära till hands.

- Det här kan uppfattas som främlingsfientligt. Så känner vi allihop. Vi minns ju bibliotekshistorien där datorerna är till endast för svenska skattebetalare. Efter det här är jag rädd för att främlingsfientligheten uppmuntras ytterligare.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons