Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Besked i höst om Brända tomten

Annons

-Vår ambition har hela tiden varit och är att det ska bli ett bygge på tomten med en kombination av affärslokaler och bostäder. Denna kombination är nödvändig. Vi kan inte lägga in en "nordbankslåda" i den här delen av staden, säger Kalle Gustafson.

Den 29 maj träffade han det kommunala bostadsbolaget Ludvikahems vd Ingemar Lindvall, för en genomgång av läget. Lindvall meddelade i mars att Ludvikahem inte tror att det är realistiskt att bygga nya större lägenheter.

Denna syn grundas på att Riksbyggen i flera år drev ett projekt där det skulle byggas 15 större bostadsrätter i kvarteret i hörnet Engelbrektsgatan-gågatan. Men intresset var litet för dessa lägenheter. Så ska det bli några bostäder handlar det om mindre sådana.

Kommunen äger marken och för närvarande har kommun- ledningen inga planer på att blanda in andra tänkbara byggare i projektet.

-Det är solklart att det är Ludvikahem som är vår samtalspartner. Det har ju visat sig att privata byggfirmor eller byggherrar inte vill bekosta ett bygge i Ludvika centrum. Anledningen är att de riskerar att inte få den ekonomiska avkastning de önskar.

-Ludvikahem har inget intresse av att göra snabba klipp på fastigheten. Ludvikahem vill att deras rörelse går med vinst men de har inga ambitioner att göra spekulationsklipp, resonerar Kalle Gustafson.

Vid mötet kom parterna överens om att Gustafson ska skriva ett förslag som läggs fram för politikerna. Denna skrivning kommer inte att göras före semesterperioden. Gustafson suckar och säger att han är överhopad med andra löpande ärenden som måste gå före.

Läggs din skrivelse fram lagom till valet?

-Oavsett om det blir till valet eller inte så hoppas jag att lämna mitt förslag så fort som möjligt efter semestern.

-Det ska byggas, nån gång, tillägger Kalle Gustafson.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons