Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Besked dröjer om ersättning

Annons

När Kommunalfackets storstrejk inleddes i måndags frågade NLT Ludvika kommun om de föräldrar som drabbats av strejken - i form av barnomsorg som inte fungerat och skolmat som inte serverats - skulle få någon ersättning. "Det ska vi diskutera efter strejken" löd svaret då.

Nu är strejken över, men beskedet kommer ändå att dröja.

- Vi måste få en chans att diskutera det, och nästa möte är om 14 dagar, säger Thomas Gavelin, s, vice ordförande i social- och utbildningsnämnden.

- Det kan bli tidigare, om vi har ett extra möte, men det är ingenting jag hört något om.

Flera kommuner har redan lämnat besked i ersättningsfrågan. I Falun har man sagt blankt nej till någon form av ersättning. Borlänge kommun kommer att kompensera föräldrarna för dagisavgiften, men inte ge någon ersättning för skolmaten. Carina Geijer var en av många föräldrar som reagerade på att kommunen inte serverade mat till barnen. Hon skrev ett öppet brev till Ludvikas kommunpolitiker.

- Jag skrev brevet för att som dagisförälder betalar jag i förskott för att barnen ska få mat. När de inte fick mat under strejken krävde jag att kommunen skulle anlita en cateringfirma, annars skulle jag dra av 40 kronor om dagen.

Nu blev strejken bara tre dagar lång och Carina Geijer tänker själv inte göra något avdrag när hon ska betala nästa avgift.

- Men jag tycker ändå att kommunen ska dra av en symbolisk summa. Det är fel när barn drabbas som tredje person på det här sättet.

STEFAN PERSSON

Mer läsning

Annons