Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Besiktningen tog två arbetsdagar

Annons

Som egen företagare i bärgningsbranschen är hans tid dyrbar. Han har fem bilar och 3,5 personer anställda. Vanligtvis kan han besiktiga bilarna i Ludvika, men just den här bärgaren hade han varit tvungen att ta fram mer intyg på, då det rörde sig om en ombyggd importbil. Den här typen av registreringsbesiktningar kan inte heller göras i Ludvika.

När han var på väg till bilprovningen i Falun insåg han att han skulle bli försenad, på grund av halt väglag och mycket trafik. Han försökte ringa men kom inte fram.

- Jag kom dit cirka 10-15 minuter försent. Jag talade om att jag var där och bad om ursäkt för att jag var försenad, berättar han som fick beskedet att ta det lugnt så skulle det ordna sig.

Klockan tickade dock iväg och vid lunchtid fick han besked om att han kunde åka och ta lunch. Något ytterligare besked fick han inte. Klockan 13.00 fick han nog och frågade igen när det skulle bli hans tur. Han blev hänvisad till tidsbokningen och där hänvisade man tillbaka till besiktningshallen. Esko Juntilla fick också besked om att han skulle kunna göra samma registreringsbesiktning i Karlstad eller Gävle.

- Jag ringde Gävle och fick besked om att de kunde ta in mig, berättar Juntilla som bara behövde vänta en kvart i Gävle.

Men där hittar man dock inte chassinumret och han får åka hem och forska vidare. När han hittat numret försöker han återigen att åka till Falun för att göra klart registreringsbesiktningen, men utan att boka tid.

- Men jag blir hänvisad till tidsbokningen igen, då ringde jag till Gävle och fick beskedet att jag är välkommen.

Sammanlagt beräknar han att han avsatt två arbetsdagar för registreringsbesiktningen.

Vad tycker du om bilprovningen i Falun?

- På en skala upp till fem ligger de på -30, säger Juntilla som riktar kritiken mot det personliga bemötandet han fick, samtidigt som han poängterar att det inte är hela stationens fel.

Efter detta ringde han upp bilprovningens disktriktschef som tyckte det var bra att han hörde av sig. Juntilla fick också beskedet om att chefen skulle ta upp det inträffade till diskussion när han besökte stationen i Falun.

GÖRAN PERSSON

Mer läsning

Annons