Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Besegrade Väggen

Annons

Att lillasyster Anna-Karin, 25, skidlandslagstjejen, skulle vinna damklassen var ingen överraskning. Det gjorde hon för fjärde året i rad.
Att storasyster Stina, 27, kom tvåa, och bara 17 sekunder efter sin mer namnkunniga lillasyster var mer överraskande.
Men ingen hade nog räknat med storebror Andreas, 29. Han fullföljde sitt eget lopp i kölvattnet av systrarna, men blev till sist en av dagens största vinnare. Han vann en av två Thailandsresor som lottades ut bland alla som fullföljde.
- En Thailandsresa känns allt roligare än en mobiltelefon eller ett par stavar, som syrrorna fick, tyckte Andreas.
I herrklassen gick segern till Borlänge genom Martin Larsson. Han är mer känd som skidåkare från Arvika, Vasaloppstvåa häromåret. Han hade en hård kamp med kompisen Christian Nilsson som ledde länge, men Martin vågade släppa på mest i den avslutande utförsåkningen.
Efter fem segrar i rad fick Bo Johansson, Lima, rockkung och tävlingsledare i Vasaloppet, i år nöja sig med fjärde plats. Han blev också av med sitt banrekord till årets segrare.
- Det var inte oväntat, Det har blivit för litet träning och för mycket annat i vinter, sade "Little Boo".
Startfältet var fulltaligt, man tar maximalt 75 startande. Tävlingen går ut på att till fots ta sig uppför den branta skidbacken Väggen och ner igen på valfri utrustning som man burit med sig upp. Segraren klarade av detta på drygt nio minuter. Imponerande.
Trots disigt och grått väder var det storpublik, uppskattningsvis närmare 4 000 personer, som följde den intressanta tävlingen.
- Det var lika mycket folk som vanligt, de bara kom litet senare än om det hade varit riktigt soligt, konstaterade Hundfjällets evenemangsansvarige Ove Sivertsen.

Anders Mojanis
anders.mojanis@daltid.se

Mer läsning

Annons