Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berusade åldringar körde i diket

Annons

Det var vid 17.30-tiden som länsalarmeringscentralen (LAC) fick tips om händelsen och dirigerade ut en styrka från brandkåren i Fredriksberg.

På plats kunde direkt konstateras att olycksbilen inte blockerade körbanan och att det inte var några fel på de båda åldringarna, förutom att de var påtagligt berusade.

- De var inte skadade men kanonfulla, säger brandbefälet Åke Larsson vid räddningstjänsten i Ludvika.

- Det kunde ifrågasattas vad vi skulle dit och göra. Det var ingen nödsituation som vi skulle ta hand om utan en ren polisiär uppgift. Men polisen hade naturligtvis ingen att skicka.

Brandmännen kollade läget och talade med männen som undrade om de kunde få skjuts med brandbilen.

- Vi ställer inte upp på att köra hem berusade personer, slår Larsson fast.

Styrkan återgick till station. Efter drygt en timme kom emellertid ett nytt larm från samma plats varvid brandkåren tvingades återvända. Då stod olycksbilen i brand efter ett startförsök.

I det läget kom en polispatrull som erbjöd männen skjuts tillbaka till Ludvika.

- Någon form av trafikmålsanteckning har skrivits men rattfylleri kan inte styrkas. Ingen har sett något och det går inte att bevisa att någon av dem har kört.

- Om det står flera berusade vid en bil får vi dessutom inte ta prov (alkotest) på alla. Det måste finnas en skälig misstanke, klargör Kent Lind, vakthavande befäl på Dalapolisen i Falun.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons