Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berusad i svår krasch

Annons

Det blev facit när en rejält berusad 30-åring från Västerås var ute på biltur i Smedjebacken under natten till söndagen.

Olyckan inträffade vid 04.00-tiden på riksväg 66 inte så långt från avfarten till Morgårdshammar. Västeråsbon körde i riktning mot Ludvika när han i en svag vänsterkurva tappade kontrollen över fordonet.

Ekipaget gick med kraft av körbanan på höger sida i färdriktningen och voltade. Sedan fortsatte den vådliga färden ytterligare ett stycke ut i terrängen innan bilen slutligen kraschade med taket före mot ett träd.

Notervärt i sammanhanget är att olyckan inträffade innan det började snöa på söndagsmorgonen. Det rådde således rena rama sommarväglaget på riksvägen vid tillfället.

En ambulans anlände snart till olycksplatsen då det kunde be-varas att allvarliga personskador hade uppstått. Räddningstjänsten i Smedjebacken blev märkligt nog inte utlarmad.

Den berusade föraren var till synes oskadd varför ambulanssjukvårdarna valde att avvakta.

En stund senare kom en polispatrull från Ludvika. 30-åringen skjutsades till lasarettet för blodprovstagning. Enligt vakthavande befäl på Dalapolisen i Falun handlade det om en så kallad kroppsbesiktning som ska bekräfta såväl alkoholberusning som eventuella spår av droger.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons