Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bertilloppet

Annons

Start och mål kommer att vara vid skidskyttestadion i Tandö och det är ett rent motionsarrangemang där alla kan vara med. Det sker heller ingen tidtagning. Cykelloppet har urpremiär på lördag.

- Jag har gjort det här för att få mer aktiviteter i Lima, säger Bertil Eskilsson som ligger bakom arrangemanget.

Bertil Eskilsson är känd för att dra i gång olika arrangemang. Han har efter att ha varit bosatt många år på andra orter nu som pensionär flyttat hem till Lima. Det är också Bertil Eskilsson som dragit i gång den så kallade "Fäbodtrippeln" och det är också han som är "pappa" till Gräsbricksmarschen som arrangeras i juni varje år.

- Min förhoppning är att såväl gammal som ung kommer på lördag och det finns också en sträckning som passar alla eftersom vi har tre olika varianter att cykla, säger Bertil Eskilsson.

En av sträckningarna är med start i skidstadion fram till Erlandsgården i Heden och tillbaka. Den andra sträckan man kan välja är från skidstadion till Äråbadet medan den tredje varianten är från Västagården i Torgåsmon bron i Åkra och sedan tillbaka.

- Det här gör att vi har ett val av både kortare och litet längre sträckor, säger Bertil Eskilsson som hoppas att Bertilloppet på sikt ska bli ett motionsarrangemang som man kommer att arrangera årligen i Lima.

- Jag vet att det finns ett stort intresse för just motionsaktiviteter och det skulle förvåna mig mycket om det inte skulle komma många deltagare till lördagens arrangemang, avslutar Bertil Eskilsson som ser fram mot premiären.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons