Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bert gjorde källaren till ateljé

Annons

Bert har inrett en ateljé i pannrummet i källaren hemma i villan i Stenslund.

- Det blev mycket utrymme över när jag satte in bergvärme. Det blev ett perfekt rum att måla och ställa upp tavlor jag tillverkat genom åren i, säger konstnären från Stenslund.

Redan i unga år blev Bert intresserad av målning, en inspirationskälla var Valter Forslund, konstnär som bodde granngårds.

Berts målarkonst är lite annorlunda, det handlar om konventionella akvareller, med en alldeles speciell pointilistisk stil.

Hans teknik är ovanlig och bygger helt enkelt på att bilden byggs upp genom prickar som placerats med största precision med akvarellpensel.

Bilderna består av tusentals små punkter, en teknik som han själv kom på för ett antal år sedan.

- Jag målar i akvarell, bilderna växer fram i små färgrika punkter.

- Visst tar det lång tid att färdigställa en sådan här tavla, det handlar om från ett par veckor upp till några månader, berättar Bert.

Motiven hämtar Bert mest från fjälltrakterna och västkusten, några av målningarna har också motiv från resor till Spanien.

- Jag tar bilen ut i naturen. Jag har alltid mina verktyg, färg och pensel och en kaffekorg med mig. Jag stannar till när jag ser något speciellt. Sedan är det bara att börja skapa, säger Bert.

Under många år har musiken varit det stora intresset för Bert Ström. Han har åkt land och rike runt med sångkvartetten Funny Strings. Men nu på äldre dagar har målningen tagit överhand.

- Jag har nog alltid varit intresserad av att måla, som pensionär har intresset för målning ökat ytterligare.

LILLIS ÅKERBLOM

Mer läsning

Annons