Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beronius intresserad

Annons

Möjligheten för Beronius har öppnat sig efter att Lars Lundberg, 49, Källbotten, tackat nej till jobbet.

Lundberg och Beronius var i våras huvudkandidater för jobbet som närsjukvårdschef efter Lars Astgård vilken numera arbetar på landstinget i Falun.

I mars blev Beronius ratad i sista stund och han säger att om han ska kunna tänka sig att ta jobbet så vill han vara säker på att det finns ett stöd för honom.

- Jag tänker då framför allt på att det ska finnas stöd bland verksamhetscheferna, exempelvis cheferna för vårdcentralerna och medicinkliniken.

- Det är de som arbetar närmast närsjukvårdschefen.

När NLT intervjuade Beronius i vintras ifrågasatte han landstingsledningens planer på att stänga nattakuten i Ludvika.

- Jag tycker att man skulle ha utrett frågan lite närmare från början. Vilka konsekvenser får ett sådant beslut? Sparar man pengar på att stänga nattakuten? Om inte så är det ju ingen vits med det, sade Beronius.

Några veckor senare beslutade landstingsstyrelsen om fortsatt utredning angående nattakutens framtid, ett beslut som Beronius givetvis tycker var riktigt.

Vad gäller beslutet om att i höst ta bort 13 vårdplatser på Ludvika lasarett så finner Beronius i dag ingen anledning att kritisera beslutet.

- Det kan bli bekymmersamt, men med noggrann planering så kommer det att fungera. Vi måste få ut så mycket sjukvård som möjligt för de pengar vi har tillgång till och beslutet om vårdplatserna är väldigt noga övervägt.

Jens Beronius har arbetat vid landstinget sedan 1991, bland annat som utredare. För närvarande är Beronius hälso- och sjukvårdsplanerare och arbetar åt närsjukvårdsområdena Västerbergslagen och södra Dalarna.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons