Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beröm till vårdcentralen

Annons

Oppositionsrådet konstaterade att landstinget och Gagnef s kommun utarbetat bra lösningar som bidrar till att man tillsammans kan ge människor god hälso- och sjukvård. Exempel som nämndes är nattpatrullen och familjecentralen Familjens hus.

- Familjens hus vill vi nu också komplettera med ökad samverkan inom barn - och ungdomspsykiatrin, BUP, sade Gagnefs kommunalråd Anders Ahlgren (c), som också deltog i mötet.

En ny rapport i landstinget visar att Gagnefs vårdcentral åter är en föregångare. Denna gång när det handlar om det hälsofrämjande arbetet.

- Vårdcentralen skriver regelbundet ut fysisk aktivitet på recept, en konsekvens av ett hälsofrämjande synsätt som gör att patienterna får råd och stöd att själva påverka sin hälsa. Gagnef är också känt för sitt förebyggande arbete inom hjärt - och kärlsjukdomar liksom för att ha integrerat psykiatrin i vårdcentralen.

Elisabeth Lindén Brandt berättade att när landstinget fördelar pengar vill centerpartiet uppmuntra vårdcentraler till ökad självförsörjningsgrad och hon beklagade att vänsterblocket i landstinget tagit bort den stimulansmöjligheten.

- Centerpartiet vill gärna utveckla vårdcentralerna så som skett i Gagnef. Ju mer en vårdcentral gör, desto mer pengar ska den ha, sade Elisabeth Lindén Brandt.

Mer läsning

Annons