Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bernt Stenberg blev stipendiat på 18:e Trappfesten

Annons

En uteplats till ingen nytta annat än för den årliga litteraturfesten är skälet till att tillställningen kallas Trappfesten. På lördag är det dags för den 18:e upplagan och Bernt Stenberg är årets stipendiat.

- Från början kallade vi tillställningen för Dikt och visa. Men vi kom snart på att den trappliknande uteplats som fungerade som scen aldrig användes till annat än litteraturfesten och ändrade därför namnet till Trappfesten.

Det säger Erik Yvell som på lördag arrangerar den 18:e trappfesten på sin gård i Nedre Tjärna. Enligt tradition kommer Bokbodens stipendium på 1000 kronor att delas ut till en "udda, glömd eller obekväm" författare. Årets stipendiat heter Bernt Stenberg och är från Kristinehamn.

- Det ska vara en författare som kanske inte säljer så mycket men som vågar stå för något annorlunda och skriva med hjärteblodet. Det stämmer in på Bernt Stenberg, säger Erik Yvell.

Förutom stipendieutdelning kommer det att bjudas på underhållning i form av högläsning av författaren Bengt Emil Johnson, sång av Kerstin Ståhl och föreläsning om Göran Tunström av Kerstin Nilsson.

Bakom arrangemanget står, förutom Erik Yvell, Gagnefs kommun, ABF, Författarcentrum öst, Gagnefs hembygdsförening och Föreningen Författarna.

FREDRIKA HILLERVIK

Mer läsning

Annons