Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berlin nästa för Carl

Annons

Det är Internationella luftfartsutställningen ILA 2004 (Berlin Air Show) som har bjudit in åtta amatörbyggda flygplan från lika många europeiska länder att delta i årets stora flygmässa på Schönefeld i Berlin. Anledningen till att just Siljansnäs flygklubb och Carl Rönn utvalts att representera Sverige är egentligen inte så konstig.

Rönn är koordinator i skolprojektet School at work. Ett projekt i syfte att skapa en vettig sysselsättning för skoltrötta elever under handledning av vuxna (55+) som av olika anledningar inte funnit jobb i det gängse arbetslivet.

I Siljanstrakten är det Siljan Flying Circus som gäller. Redan till sommaren är det meningen att det ska visas turistiska attraktioner på Siljansnäs flygplats i samband med flygträffen, Kräftstjärtsvängen.

- Det går i stort efter planerna, säger Rönn.

Det blir en flygshow om första världskriget bland mycket annat. Siljan Flying Circus kommer att byggas upp till en friluftsteater där bland annat riktiga flygplan används som rekvisita.

- Det här är en dröm för mig, säger Carl Rönn.

Framme i Berlin ska han marknadsföra det numera internationella samverkansarbetet, School at work, som startade i Tullinge på 1990- talet och som numera utvecklas på skolor runt Siljan och som fått efterföljare i Tyskland, Frankrike och Italien med Siljansnäs som förebild.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons