Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berit lipade åt sina medtävlare

Annons

Förra gången Berit sopade mattan med konkurrenterna och vann en stor grimastävling var 1993. Tidningen Expressen arrangerade tävlingen den gången. För den grimas som fått alla medtävlande på fall kunde Berit kvittera ut en Londonresa.

I slutet av juni i år fick Berit åter veta att hennes specialgrimas, den där tungan tycks leva ett eget liv, åter gett henne segern i en stor tävling. Denna gång med ett fotoföretag som arrangör.

Berit hade nästan glömt bort att Linda Medelberg i april tagit några polaroidbilder på Berits tunggrimas. Det var under ett besök på Wasabryggeriet och Berit medger att hon inte blev särskilt imponerad av det pris som nämndes: solglasögon. Fotoföretagets representant talade om betydligt attraktivare priser då han kontaktade segraren Berit.

- Det blev lite mer än solglasögon. Jag är mer än nöjd, framhåller Berit som bland annat kunde kvittera ut en cykel, en mobiltelefon, en klocka och en mini-TV.

- Jag har delat med mig till Linda av priserna. Det är hon verkligen värd, fortsätter Berit som är mycket nöjd med sin sommar. Strax efter segern i grimastävlingen var det dags för Berit att fira igen. Nu att det 1 juli var 20 år sedan hon började arbeta som yrkesfotograf.

Så till lite allmän information om Berits vinnande tunggrimas.

När upptäckte du din grimas?

- Det var när jag gick i femte klass i Kvarnsvedens skola. Jag förstod mycket snart att jag var ganska ensam om att kunna forma tungan hur som helst.

Använder du grimasen utanför tävlingssammanhang?

- Ja, jag använder den faktiskt i mitt jobb. Om någon har svårt att slappna av framför kameran då kör jag grimasen. Då blir det succé direkt, lovar Berit.

Behövs det mycket träning?

- Ingen träning behövs. Jag bara gör det, utan uppvärmning. Det är något medfött, ett slags begåvning. Synd att det är flera år mellan tävlingarna. Det tycker jag dom skulle ha lite oftare, betonar Berit som gärna åter vill bevisa att hennes framgångar inte varit några tillfälligheter.

SVEN-ERIK OLSSON

Mer läsning

Annons