Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bergmans julspecial Snövit och de sju dvärgarna

Annons

Snövit: Tvillingparet Kallur - systrarna Jenny och Susanna som helst inte vill ses som en. I dag bryr vi oss inte om det. För resultaten skiljer tvillingarna, som också skulle kunna spela huvudrollerna i historierna om Piff & Puff, åt - än så länge.

Sannas 2005 blev hennes bästa år hittills. Med guld på 60 meter häck i inomhus-EM på ny rekordtid, 7,80, nytt personligt rekord, 12,65, på 100 meter häck och en femteplats på världsrankingen - sanslöst suveränt. Trots att hon missade VM-finalen i Helsingfors.

Och Jenny fick sitt stora genombrott. Först tog hon silver bakom Sanna på 60 meter häck i inomhus-EM, sedan blev hon - sensationellt - VM-finalist, där tävlingen slutade med en sjätteplats.

Kandidat som föll bort: Kajsa Frick - efter att blivit champion på Romme i fjol fick hon en tuff inledning på året, men har i höst och vinter skrällt med högoddsare och dessutom lyckats som tränare.

Toker: Jan Simons - klubbdirektören driver Mora IK som sin egen tomteverkstad, och när han tidigt snackade om att MIK var ett lag för slutspelet ruskade många på huvudet. Nu är Mora snart där.

Kandidat som föll bort: Camilla "Kastrullen" Granelid - testade en snurrfint vid ett straffslag och hastigt men mindre lustigt var IBF Falun ur SM-slutspelet. Igen.

Butter: "Masken" Carlsson - den hittills så tunga säsongen för den hårt kritiserade sportchefen i Leksand gör honom till en solklar stjärna i rollen som Butter.

Kandidat som föll bort: TonyRickardsson - som trots att han är sexfaldig världsmästare och outstanding i internationell speedway aldrig lyckas få Jerringpriset.

Blyger: Mikael Östberg - Borlängeåkaren som sällan öppnar munnen mer än nödvändigt. Men han behöver inte tala för att berätta att han är en man för OS i Turin. Respekt, som tystlåtne Zlatan skulle ha sagt.

Kandidat som föll bort: Fotbollsfansen - som under året blev färre och färre på Dalarnas arenor. Var inte så blyga!

Glader: Tommy Eriksson - Rommekusken som råkade ut för en svår travolycka, men gjorde efter två månaders frånvaro comeback. Hur det gick? Han vann självklart loppet. En gång champ, alltid champ!

Kandidat som föll bort: Kirsten Belin - stavhopperskan som bytte Falun mot Karlstad. Plötslig log hela hon. Och den tunga tiden med dåliga resultat låg plötsligt bakom henne.

Prosit: Leksand - klubben snuvas på nyförvärv efter nyförvärv. Ger transferfönstren ohälsosamt korsdrag?

Kandidat som föll bort (men ändå är med): Tomas Jonsson - som tog timeout från tränarjobbet i Brynäs, men kom tillbaka till kvalserien och tillsammans med Wayne Fleming ordnade nytt elitseriekontrakt.

Kloker: Lars Frölander - den förre Borlängesimmaren som med sitt guld på 50 meter fjäril i kortbane-EM visade att man inte behöver simma tretusenfemhundratrettio tre pass i veckan för att lyckas. Det räcker med att plaska i vattnet två-tre gånger i veckan och pyssla med lite yoga för att toppa formen. Ungefär...

Kandidat som föll bort: Sören Persson- Falu BS sportchef och tränare som bygger ett nytt bandylag i lugn och ro, men framför allt på sikt. Och har ni sett vad lik han är coole Zeb Macahan?

Trötter: Nils-Erik Johansson - som inte fanns på plats iFMMattssonArena när Leksand mötte Mora och det blåste som värst kring tränaren "Pirro" Alexandersson. När tidningen ringde LIF-ordföranden för en kommentar efter matchen förklarade han att han - sov...

Kandidat som föll bort: Jonas Henniger - kombinerar bandy (med Falu BS i allsvenskan) med fotboll (med Slätta SK i division 2). Hur orkar han?

... och nu vet du vilka som finns i rollerna, men hur det kommer att gå för Dalarnas Snövit och de sju dvärgarna i framtiden får du lista ut själv.

Det är därför vi har julledigt.

Trevlig helg!

CARL-JOHAN BERGMAN
TIDIGARE I BRAGE OCH DEGERFORS, HAR BLIVIT PAPPA.

MED EN FÖDELSEANNONS GAV HAN OCH SAMBON THERÉSE OHLSON ALLA LUNDELL-FANS EN TIDIG JULKLAPP.

Mer läsning

Annons