Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berghagen drog fullt hus

Annons

– Den är stor, varm god och alldeles underbar, sa Britt-Liz Jönsson då hon presenterade kvällens stora stjärna.
– Det är så lustfyllt att vara här med alla åldrar och framför allt eran kärlek till musiken, förklarade Lasse för den entusiastiska publiken.
Orsagalan arrangeras av Musikskolan och Rotary. Britt-Liz Jönsson som var konferencier bjöd på sig själv, hon sjöng och berättade historier och så presenterade hon förstås de medverkande: Högstadieorkestern, Musikskolans barnkör, fyra suzukielever som vuxit till sig en del sedan de började spela, Jon Jakobsson, Anton Samuelsson, Daniel Björk Lunggren och Rasmus Berglund. Där var också Mora Orsa Storband, Mellanstadieorkestrarna, Orsa Spelmän och Musiksällskapet.
Lasse Berghagen var förstås det stora dragplåstret. Han tog snabbt greppet om publiken, sjöng sina kända låtar och berättade roliga historier.
– Jag är den ende som legat på Lill Babs och Svensktoppen samtidigt, skojade han och publiken skrattade.
Lasse berättade hur det gick till då han skrev Stockholm i mitt hjärta och då han sjöng den och Sträck ut din hand blev det lite som allsång på Skansen.
– Fantastisk musik, Jättebra, Lasse är en av de bästa, tyckte Gund Grund och Gerda Wärf som kom från Älvdalen för att njuta av Orsagalan.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons