Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beredd att avskriva skuld

Annons

Säters kommun är beredd att avskriva en skuld på 56 121 kronor som en privatperson har till kommunen. En förutsättning är dock att även övriga gäldenärer går med på skuldsanering.

Det beslöt kommunstyrelsens arbetsutskott vid veckans sammanträde.

Personen i fråga har ansökt om skuldsanering. Kommunens fordran uppstod i samband med en exekutiv försäljning av en fastighet för flera år sedan. Skulden är på över 1,3 miljoner kronor och inkomsterna anses inte ge något utrymme för att förändra skuldsituationen.

Efterlyser

hörselslinga

u Eftersom fullmäktiges sammanträden är offentliga är det rimligt att lokalerna där mötena hålls, utrustas med ljudanläggning med tillhörande hörselslinga.

Det föreslår Stefan Dangard (fp) i en motion till Säters kommunfullmäktige.

Vidare föreslås att fullmäktiges ledamöter, när de yttrar sig, ska göra detta i mikrofon ansluten till denna anläggning.

"Åldersfördelningen bland fullmäktiges ledamöter utvecklas också i den riktningen att införande av ljudanläggning med möjlighet att använda hörselslinga kan betraktas som en arbetsmiljöfråga för ledamöterna", skriver Dangard.

Lokalbidrag till Lundgrens

u Lundgrens i Gustafs ska från 2005 omfattas av normerna för bidrag till kommunala samlingslokaler.

Det föreslår kommunstyrelsens arbetsutskott. Frågan går vidare till kommunstyrelsen.

Normer för bidrag till lokaler antogs av kommunfullmäktige 1997. Lundgrens har tillkommit sedan dess och finns därför inte med i förteckningen över bidragsberättigade lokaler.

Mer läsning

Annons