Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berättigad kritik

Annons

Arne Jansson har ju under många år varit mycket kritisk på NLT:s insändarsida på den förda lönepolitiken här i landet.

Han har ju därigenom trampat på många ömma tår, och skaffat sig många belackare.

Nu senast den 1 november i NLT fanns en insändare med som har helt tröttnat på Arne Janssons negativa skriverier för alla är ju dårar och dumskallar.

Arne Jansson som är gammal socialdemokrat har naturligtvis varit med och kämpat för att arbetarklassen skulle få bättre levnadsvillkor.

Fackföreningarna var en nödvändighet för att skapa ordning på arbetsmarknaden och ge arbetarna rätt status. Med ordnad arbetstid, fritid, semester och rätt del i den gemensamt skapade kakan.

Har jag förstått Arne Jansson rätt så står han fortfarande för dessa värderingar. Den kritik som han har framfört i sina insändare är att regering, fack och även arbetsgivarna har tillåtit för stor del av kakan gå till lönehöjningar när landets ekonomi har varit för svag med påföljd att kostnaderna hela tiden trissats i höjden.

Detta har medfört att det ständigt fattas pengar i stat och kommun som tvingar fram nya skattehöjningar.

Många arbetstillfällen försvinner ut ur landet till låglöneländer. Småföretagaren har svårt att anställa folk med alla krav som facket ställer på arbetsgivaren.

Sen kan man ju fråga sig om det är klokhet eller dumhet som har fört oss fram till detta snart sagt ohållbara höga kostnadsläge som vi lever med.

ERIK MAGNUSSON

Mer läsning

Annons