Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bensinmack i Borlänge rånades av man med yxa

Annons

Klockan var kvart över fem på fredagsmorgonen, när en man maskerad med rånarluva kom in på Statoil Bygatan i Borlänge. Mannen var beväpnad med yxa och krävde att den ensamma expediten skulle lämna ifrån sig pengarna som fanns i kassalådan.

Rånaren tog sitt byte och lämnade i lugn takt butiken. Medan expediten såg honom gå mot byggnadens baksida larmades polisen.

Ett par minuter efter att rånet ägt rum var första patrullen på plats.

Området runt macken spärrades av och en brottsplatsundersökning genomfördes. På baksidan av byggnaden fann man en yxa, som förmodligen är den som användes vid rånet. Gärningsmannen antas ha kastat ifrån sig vapnet, innan han lämnade området på cykel.

- Vi vet fortfarande inte hur mycket pengar han fick med sig, säger Mats Nygårds vid polisen i Borlänge.

Polisen satte in samtliga resurser i jakten på rånaren. Under hela gårdagen sökte man efter personer som överensstämmer med följande signalement: mörkhyad, smal kroppsbyggnad och svenskt tal med kraftig brytning.

Samtidigt kunde ett antal personer höras om sina iakttagelser runt rånet mot Statoilmacken. Däribland expediten, som chockades svårt efter händelsen och därför fick förhöras i omgångar.

- Vi har ännu inte fått några uppgifter som har lett till ett direkt gripande av en gärningsman, sade Mats Nygårds till tidningen sent i går eftermiddag.

Om någon har sett någonting som kan sättas i samband med rånet mot Statoil på Bygatan tidigt i går morse är polisen intresserad av att komma i kontakt med den. Alla som har gjort iakttagelser på platsen före, under eller efter det väpnade rånet, Ring 0243-67 000.

LINDA ERIKSSON

Mer läsning

Annons