Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bengt ny vd för nytt bolag

Annons

Bengt Gustafsson bara älskar Falun. Han har inte ord nog att beskriva vad han känner för stan och hur mycket han och familjen trivs här. Han har aldrig haft en tanke på att flytta någon annan-stans trots att hans jobb egentligen krävt annan bostadsort.

Han har jobbat för Skanska i 20 år och de senaste åren har han varit vd för Skanskas Installationsbolag med 1 100 anställda under sig och med en årsomsättning på 1,5 miljard kronor.

- Jag valde i stället att pendla och låta familjen bo kvar här, säger han.

Så har han haft det i drygt 10 år med mellan tre och fyra resdagar per vecka. Och det sliter hårt.

- I bland har det känts som om jag pratade mer med personalen på Dala Airport än med familjen, säger han.

Han fyller snart 50 år och kände att nu fick det vara nog med flackandet. Han sökte jobbet som det nya kommunalabolagets förste vd och fick det. Och nöjd är också bolagets styrelseordförande Assar Burman.

- Bengt Gustafsson är en mycket kompetent person med de allra bästa vitsord och vi är säkra på att vi fått tag på rätt person, säger han.

Och det nya arbetsområdet är inte främmande för Bengt Gustafsson. Energi- och miljöfrågor har han sysslat med tidigare och de har alltid intresserat honom. Att han nu får jobba med dem på hemmaplan känns som en verklig vinst, anser han.

Även om han nu kommer till mindre förhållanden med bara cirka 170 anställda och en årsomsättning på 500 miljoner kronor är det ingen lätt uppgift han har framför sig. Det nya bolaget, som består av Faluns gamla energibolag och kommunens va- och renhållningsavdelning, ska formas och två olika företagskulturer ska smältas samman till en fungerande enhet.

- Det är en utmaning och jag vet att det inte kommer att ske smärtfritt så det gäller att vara lyhörd, säger han.

Mindre bolag betyder också en lönesänkning för nye vd:n som kommer att tjäna 66 000 kronor i månaden.

- Men det är det värt föratt få vara hemma. Ett liv består inte i att bara räkna pengar, säger han.

Han tillträder sin tjänst i Falun 1 augusti.

KATARINA RUDBECK

Mer läsning

Annons