Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Belöning ska ge tips om mördaren

Annons

Fredrik Forsgren hittades mördad i sjön Flogen utanför Fagersta den fjärde maj förra året.

Fagerstapolisen har under det gångna året gripit tre personer, men de släpptes nyligen. Anledningen var att man inte kunde finna någon huvudman. Det var detta bakslag som fick mamman Mona Forsberg att öppna kontot. Nu hoppas hon på att få in tillräckligt med pengar

att kunna ufästa en belöning till tipsaren.

- Jag fick reda på att de misstänkta släpptes på Alla hjärtans dag. Jag blev så fruktansvärt arg och besviken, det kändes som att börja om från början med sorgen.

Det var på initiativ av Fredriks tidigare kompisar som insamlingen startade. De har haft kontakt med varandra via en hemsida på Internet. På den har de stöttat varandra i sorgen och det var även där idén om tipspengar först kom upp.

- Det är mitt sista halmstrå, säger Mona Forsgren.

Tipsen ska dock inte meddelas till Mona Forsgren eller Fredriks tidigare vänner, utan ska gå direkt till polisen i Fagersta.

Mona Forsgren vill tydligt påpeka att om ingen mördare hittas kommer pengarna att gå till Brottsofferfonden.

Polisen i Fagersta har beslutat att låta Mona göra som hon tycker känns bäst, även om man tror att det inte är alldeles oproblematiskt.

Sven Olof Söderberg vid polisen i Fagersta är en smula fundersam angående insamlingen. Han vill varken uppmuntra eller motarbeta Mona Forsgrens initiativ, men han tycker att man bör tänka efter ordentligt innan man genomför en sådan aktion.

Söderberg menar bland annat att det kan börja ställas krav från personer vars tips inte visar sig leda någonstans. Tipsen skulle med stor sannolikhet kunna komma från personer med kriminell bakgrund. Mona Forsgren har även funderingar på att kontakta TV3:s program "Efterlyst".

HENRIK SJÖGREN

Mer läsning

Annons