Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Belöning för fångade slavdrivare

Annons

Kina har utlovat en belöning till den som hjälper till att fånga in åtta arbetsledare som är efterlysta för att ha skaffat slavarbetare till tegelfabrikerna i Shanxiprovinsen.

De åtta misstänks för att ha tvingat människor att arbeta vid brännugnarna, skriver den statliga nyhetsbyrån Nya Kina.

10|000 yuan (8|940 kronor) utlovas av regeringen till den som har information som leder till att arbetsledarna kan gripas.

Utredarna uppger att de har befriat 359 människor i Shanxi _ bland dem tolv barn och 65 personer med mentala handikapp _ som tvingades arbeta vid ugnarna under fruktansvärda förhållanden.

Ett brev på internet, utlagt av oroliga föräldrar, uppger att så många som 1|000 barn tynar bort i tegelfabriker och små gruvor i Shanxi- och Henan-provinserna.

Uppropet väckte stor internationell uppmärksamhet och 45|000 poliser har under de senaste två veckorna undersökt mer än 8|000 tegeltillverkare och små kolgruvor i provinserna i ett försök att få slut på slavarbetet, uppger regeringen.

35 personer har gripits och ytterligare 20 jagas.

De åtta förmännen är misstänkta för att ha misshandlat människor och tvingat dem att arbeta som slavar vid ugnarna, skriver Nya Kina.

TT

Mer läsning

Annons