Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Belönade för 200 år med barn

Annons

Barn- och utbildningsnämndens ordförande Bengt Nilsson tillsammans med barnomsorgschefen Elisabeth Ohlin ledde ceremonin och överlämnade presenter och blommor.

Som 25-årspresent fick trotjänarna välja mellan det traditionella gulduret eller ett smyckeset med arm- och halsband i guld.

De som uppvaktades var daghemsföreståndare Maj-Gun Enochsson, förskollärarna Bodil Eriksson, Ulla Olsson och Ann-Charlotte Johansson, barnskötarna Christina Möllenberg och Hillevi Liiv, dagbarnvårdare Ulla-Britt Päbel samt dagbarnvårdare/kokerska Eva Wilhelmsson.

Fyra av dem har hela tiden arbetat på samma barnstuga. Maj-Gun, Hillevi och Christina har arbetat på daghemmet Hästen sedan det invigdes 1977. Bodil är "stammis" på daghemmet Ekorren sedan lika lång tid.

I samband med middagen blev det en stunds trevlig samvaro där man såg tillbaka på 25 år inom barnomsorgen och de förändringar som skett. De som var dagbarn för 25 år sedan är i dag föräldrar till dagbarnen.

Man kunde konstatera att dagens barn är mer upplysta och de kan mer, men samtidigt är de oroligare och har svårare att sysselsätta sig själva.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons