Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Belönad för drogförebyggande jobb

Annons

Katarina Wallsberg arbetar med framgång i ett drogförebyggande ungdomsprojekt på Moras tre högstadieskolor under skoltid. Projektet syftar till att ge ungdomar en ärlig chans att prestera efter bästa förmåga. På onsdagen fick Katarina ta emot ett stipendium på 10 000 kronor för sin insats.

Stipendiet delades ut av försäkringsbolaget Skandias stiftelse Idéer för livet och det överlämnades av Petra Holmqvist och Leif Wahlström, lokala företrädare för stiftelsen i länet.

Projektet, som kallas för Aktiv Fritid, går ut på att varje högstadieskola bildar en en tjejgrup och killgrupp. Rektor, kurator, gympalärare, skolsköterska med flera från varje högstadie stödjer verksamheten.

Deltagarna i tjej respektive killgruppen får två timmars undervisning i veckan av Katarina. Innehållet i undervisningen är oika former av fysisk aktivitet, exempelvis motionsboxning, Aerobox eller cirkelträning på gym.

Den andra veckotimmen består av information alkohol och droger, kamratskap, attityder, fördomar samt kost och träningskunskap. Projektet drivs i den ideela motionsföreningen MoraPulsen.

Den finansieras via anslagsmedel fram till år 2007 då föreningen blir direkt ansluten till Rikskorpen.

Stiftelsen Idéer för Livet delar ut stipendier till projekt som stämmer överens med tre motton "Mindre våld och skadegörelse, Säkrare trafik och tryggare boende". Hittils har stiftelsen delat ut stipendier till över 600 projekt ur en total summa på nio miljoner kronor.

HANS OLANDER

Mer läsning

Annons