Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beläggningen låter vänta på sig

Annons

Friidrottarna i Mora har sett fram emot att få en ny beläggning till banorna på Prästholmen. Beslutet var taget men på grund av investeringsstopp måste nu arbetet skjutas på framtiden.

- Vi kan inte göra annat än beklaga. Vår ambition och förhoppning är att få den nya beläggningen klar till sommaren år 2003, säger Bernt Martinsson på Mora kommun.

Moras friidrottare har viss förståelse för förseningen men poängterar att renoveringen av banorna måste komma igång snarast.

- Banan är väldigt nött och har bitvis stora hål vilket ökar skaderisken, säger Åsa Armanius som sitter i styrelsen för IFK Mora friidrott.

Verksamheten påverkas också negativt av förseningen. Anläggningen saknar nu stavhoppsbädd och de dåliga banorna gör att friidrottare utifrån hellre väljer andra tävlingsalternativ när Mora spelen äger rum i september. Även antalet aktiva friidrottare räknar man med ska öka då de nya banorna blir klara.

- Vårt dilemma är att friidrotten kommer i andra eller tredje hand för många ungdomar, efter till exempel innebandyn eller skidorna. Nya banor skulle locka fler att satsa på friidrotten, tror Åsa Armanius.

SOL JENNY ERSSON

Mer läsning

Annons