Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Beklagligt då det finns gångtunnel"

Annons

Många människor riskerade sina liv när de försökte korsa motorvägen efter travfesten i fredags.

En 17-årig flicka från Gustafs blev påkörd och dog.

Sören Hortlund tycker att det är beklagligt och djupt olyckligt att människor ska korsa motorvägen när det finns en tunnel som går under.

I kommande utvärdering lovar han att se över vad som går att göra för att undvika liknande olyckor i framtiden.

- Klart att vi måste ta till oss det här. Det går inte att förutse olyckor, men kan vi medverka så att de minskar så måste vi göra det.

- Det är inte ett så långt avsnitt som man skulle behöva bevaka för att hindra folk från att korsa vägen, säger han.

Trots att Midnattstravet arrangerats sedan 1978, så har förhållandevis få olyckor inträffat, särskilt av så allvarlig karaktär, enligt Hortlund.

Erik Gatu, övervakningschef för polisen i Borlänge, föreslår att Midnattstravet flyttas till ett tidigare datum under sommaren.

Hortlund är inte helt positiv till förslaget. Dels för att Midnatts-travet som tradition inträffat sista fredagen i juli i stort sett varje år sedan starten. Men också för att arrangörerna måste ta hänsyn till andra travevenemang som sker under ett bestämt och svårändrat schema.

Juni är också svårt att boka eftersom det då kolliderar med Rättvik som har som tradition att ha travfest vid midsommar.

Hortlund betonar att man de senaste åren satsat enormt på trygghet och säkerhet under evenemanget.

- Sen kan inget parera vad som händer till och från ett evenemang. Men, det här är en sak som vi får titta på, säger Sören Hortlund.

DIAMANT SALIHU

Mer läsning

Annons