Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bejublad vårkonsert i Bergaskolan

Annons

Och det blev som det brukar bli, en konsert som lockade en storpublik. Runt 600 personer kom för att avnjuta musik och sång framförd av cirka 200 elever i åldrarna 6-19 år.

Programmet erbjöd ett brett ut-bud på allt ifrån mäktiga orkesterprestationer till solosång som gav åhörarna den pirrande känslan av ståpäls.

I det sistnämnda fallet nämner dans- och musikskolans rektor Catharina Hedin exempelvis åtta år gamla Alva Martinsson som var sångsolist tillsammans med stråkorkestern Orkesterorkanen, gitarrorkestern och Rytmikbarnen.

Tillsammans bjöd dessa på "Fjärilspotpurri, tre små låtar".

Att det är frågan om en konsert som täcker in hela Västerbergslagens musikaliska framtid bevisades exempelvis genom Miniblåset (Smedjebacken) och Stråkdraget samt Rockstråket (båda med rötterna i Ludvika).

En person som hamnade i rampljuset mest av alla blev dock 16-åriga Helena Holm.

Hon blev nämligen utnämnd till Årets musikant av den idoga församlingen föräldrar i stödföreningen Notstället. Priset har delats ut sedan 1998 till den elev som ur ett helhetsperspektiv är den mest lysande stjärnan.

- Men det är ingen lätt uppgift Notstället har, kommenterar Catharina Hedin.

När valet görs är det inte bara de musikaliska färdigheterna som sätts under lupp. Stor vikt läggs också på hur eleven är i gänget.

Och vad Helena Holm beträffar bedöms hon vara en mycket god kamrat som sprider såväl positiva toner som vibrationer omkring sig.

Nämnas kan att hon i dag spelar tvärflöjt för Kristina Eriksson, att hon går på dans- och musikskolans speciallinje, spelar i skolans Symphonic Band, deltar i solosång och pluggar på VBU-gymnasiet på Högberget i Ludvika.

Tilläggas kan också att hon inledde karriären med blockflöjt när hon var nio, och att hon bor i Smedjebacken.

HARRI KRIIKKULA

Mer läsning

Annons