Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Behåller tvätten och investerar

Annons

Kommunen har tidigare varit inne på att sälja den kommunala tvättanläggningen i Skinnarbadet. men nu blåser det nya vindar, och det kan i stället bli fråga om investeringar i miljonklassen för ny ångpanna och mangel.

I alla fall ska man se över investeringsbehovet. Det har kommunstyrelsens arbetsutskott beslutat. En utredning visar att det kan vara en dålig affär för kommunen att göra sig av med tvättanläggningen.

Eftersom den kommunala tvätten har en hel del manuell tvätt åt pensionärer och inom vården så är det stor risk för ökade kostnader om tvätten ska skickas iväg till annan tvättare.

100 år sedan

Vasastenen i

Sälen invigdes

u Det är 100 år sedan Vasastenen i Sälens by invigdes. Detta firades på söndagen i samband med svenska flaggans dag och nationaldagen. Publiken fick också möta Gustav Vasa gestaltad av Bengt-Åke Johansson som berättade om sin resa genom Dalarna.

Det hade kommit ett 70-tal personer för att vara med om det här hundraårsjubileét och för att knyta an till historien använde man sig av det program som man hade 1904 då Vasastenen invigdes.

Transtrands Spelmanslag fanns på plats och spelade och Bosse Wikström berättade ett minne från förr och man sjöng också sången "Mandom mod och morske män". Det utbringades desutom ett fyrfaldigt leve för fosterlandet.

Det kan noteras att det var en mycket blandad publik och ett mycket lyckat arrangemang som avslutades med att man samlades i Olnispa Bystuga och hade fika med dopp.

Internationellt mete i Drivistjärn

Sträcka A: 1) Mattias Andersson, 2600 gram, 2) Roland Andersson, 2200, 3) Arne Jonsson, 2020, 4) Torbjörn Toresson, 1700, 5) Per Jonsson, 1470.

Sträcka B: 1) Lars Andersson, 5800, 2) Karin Andersson, 5510, 3) Susanne Ivansson, 2860, 4) Britta Ivansson, 2700, 5) Bengt Olsson, 2680.

Största fisken drogs upp av Susanne Ivansson som fick en brax som vägde 1510 gram.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons