Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Behåll Dal-Jerks förskola

Annons

Nyligen fick jag som förälder till ett sexårigt barn meddelande om att Dal-Jerkskolans förskoleklass skulle upphöra. I stället skulle platser på Nyhedsskolan och Söderås skola erbjudas. Jag blev mycket bestört och upprörd.

Jag har barn som redan går i Dal-Jerkskolan. Vi som familj är mycket nöjda med verksamheten. Barnen trivs och för oss var det en självklarhet att även kommande barn skulle gå där.

Att ta detta beslut över huvudet på oss familjer känns så fel. Det är vi och våra barn som har vår vardag där. Att inte starta någon sexårsverksamhet leder till att skolan

kommer att avvecklas successivt.

Som föräldrar vill vi värna om våra barn. Vi vill att de ska få gå i mindre skolenheter. Detta ger en bättre och lugnare atmosfär och arbetsmiljö. Det är viktigt att barnen inte stressas.

Samhället behöver två grundskolor. Byarna har sina förmåner med små skolenheter och små klasser.

Att detta beslut beror på dålig ekonomi kan vi gissa oss till men då undrar jag hur man planerar långsiktigt. För bara några år sedan renoverades denna gamla gymnasieskola för att bli grundskola. Hur mycket kostade denna renovering?

Vad kostar det att låta barnen från samhället transporteras till Söderås? Är det meningen att det ska ske med de ordinarie bussturerna?

Hade det inte varit idé att tillfråga oss familjer som berörs innan man går ut och serverar ett färdigt förslag?

Jag ber er politiker och beslutsfattare att värna om våra barn och inte diskriminera dem! Ändra ert beslut!

Maria

Mer läsning

Annons