Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Behaglig dag på Hammarbacken

Annons

- Vi vill naturligtvis att traditionen ska fortleva och eftersom förvaltningen alltid varit involverad i den här dagen så fick vi nu ta steget fullt ut, berättade festgeneralen Giggi Karlestedt vid kultur- och fritid.

Giggi och besökarna hade all anledning att vara nöjda med eftermiddagen. Frånsett några få ynka regndroppar så flödande solen för det mesta över besökarna.

- Vi är helt klart nöjda och jag hoppas också att de som besökte oss hade samma inställning.

- Vi har haft en jämn tillströmning av folk under hela eftermiddagen och just kombinationen med Loppis vid akvariet innebar att det hela tiden var mycket folk i rörelse, menade Giggi Karlestedt.

En lustig händelse inträffade när Ludvika Musikkår skulle marschera upp från Faluvägen mot Hammarbacken. Just när de skulle passera järnvägsövergången passade bommarna på att gå ned.

Under tio minuter stod musikkåren och väntade på att bommarna ånyo skulle resa sig upp. Det tog tio minuter och under den tiden passade man naturligtvis på att spela några låtar.

Huruvida en av dessa var "Take the A-train" låter vi dock vara osagt. De boende på Hammarbacken har haft ideliga klagomål om de långa stoppen framför bommarna. Nu stoppades musikanterna.

När Karl-Erik Anestedt och hans musikanter väl kommit på plats på Hammarbacken så bjöds åhörarna på sedvanligt välklingande toner från våra skickliga traktörer av instrument.

Edwin Wedin från Falun passade på att trolla och en grupp från Ludvika Minicirkus visade sig på styva linan. I Sädesmagasinet var det vernissage med Bild och Forms sommarutställning där även Ludvika Fotoklubb tog en del av utrymmet.

Hörkens Bygdedansare visade att man behärskade den svåra konsten att snurra och vrida vid rätt tidpunkt.

Medlemmar ur Ludvikabygdens slöjdarförening passade på att sälja sina alster.

- Det har gått riktigt bra med försäljningen, berättade Jessica Elfberg. Bäst av allt har nog efterfrågan på Barbie-kläder varit.

I den sköna miljön på Hammarbacken går det inte annat än att trivas. Lördagen den 12 juni 2004 var inget undantag.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons