Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Begär ökat stöd till kvinnojouren

Annons

Centerkvinnorna Anna Hägglund, Christina Stråhle och Kristina Wahlén vill se ökade insatser för att bekämpa kvinnovåldet.

I en motion riktad till kommunfullmäktige konstaterar de att Kvinnojouren i Falun arbetar med en verksamhet där behovet av hjälp och stöd har ökat.

Centerkvinnorna förklarar att kvinnojouren som dagligen möter misshandlade kvinnor samtidigt ser en ökning av antalet kvinnor med multiproblematik, det vill säga där missbruk, psykisk ohälsa och utslagning från arbetslivet finns med i bilden.

I motionen påminner de om socialstyrelsens rapport från i höstas som framhåller att det är viktigt att arbetet på kommunal nivå går vidare, att kommunala handlingsplaner för våldsutsatta kvinnor följs upp.

Det arbetet handlar inte bara om att möta och omhänderta kvinnor i akuta situationer utan också att förebygga och minska våldet i kommunen och förhindra att våldet upprepas.

I Falun finns ett handlingsprogram för arbete med våldsutsatta kvinnor. Dokumentet har dock inte antagits på politisk nivå. Centerkvinnorna anser att det är viktigt att handlingsplanen blir politiskt förankrad.

MATS NILSSON

Mer läsning

Annons