Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Befogad kritik

Annons

Den tyska firma som jag just nu arbetar i, har hållit på med stormfällningar runt om i Europa sedan 1982. Firman har därför ett gott rykte bland andra tyska skogsentreprenörer.

I Älmhultstrakten finns just nu ett flertal tyska skogsfirmor. Redan nu, efter bara en knapp månad, har två firmor besökt oss där vi bor och har klagat över förhållandena i Sverige. Det har gått så långt att min chef har uppmanat tyskarna att skaffa rättshjälp.

En av de firmor som har besökt oss har av allt att döma träffat vår ansvarige minister, Ulrica Messing. Tyskarna har inte något förtroende för henne och jag tror nog också att hon är alltför oerfaren och naiv.

Socialdemokraterna får mycket kritik från det svenska folket och denna kritik är befogad. Borgarna tror att vägen är öppen för dem, men jag är övertygad om att det blir ännu sämre om de får regeringsmakten.

Om sossarna ska ha någon framtid måste de ändra sig. De måste gå med på en folkomröstning om EU:s nya grundlag och de måste avbryta avreglerings- och privatiseringspolitiken. Det är verkligen synd att vi inte har något kommunistparti i riksdagen.

Jag lyckades till slut med att ordna en fast telefon till det hus där vi bor. Jag fick hjälp av en kioskägare i Älmhult, som i sin tur tog kontakt med en firma som arbetar med larmsystem. Denna firma kände till en nyckelperson som lotsade oss förbi de långa köerna.

Avregleringen av el- och telemarknaden blev ett fiasko och jag tycker att Göran Persson ska erkänna detta faktum och inleda en ny, arbetarvänlig politik.

BIRGER HANSSON

Mer läsning

Annons