Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bedriv egen politik i stället för att jama!

Annons

Svar till Rolf Högberg, 17/7:

Det är bra att fp så tydligt talar om för väljarna i Västerbergslagen vilken politik man för i Landstinget så att befolkningen vet vilka som tillsammans med vänstermajoriteten vill lägga ner alltmer verksamhet på Ludvika lasarett.

Dessvärre invecklar sig Rolf Högberg också i sitt resonemang om hur mycket bättre det blir för befolkningen genom att stänga nattakuten i Ludvika.

I stället ska vi lita till nattakuten i Falun genom att det skall finnas sjuksköterskor i ambulanserna.

Philip Stenwalls (fp) tidigare argument för stängning var att den nya vägen mellan Ornäs och Falun snabbar på transporterna med drygt två minuter om man pressar upp farten från hundra till hundrafemtio kilometer i timmen. Det låter som om fp i en framtid också tänker sig att stänga akuten i Ludvika även dagtid eftersom det blir så mycket bättre att ha allting i Falun enligt fp.

Nej, min bäste Rolf Högberg, folkpartist från Idkerberget, varför inte bedriva en egen politik i stället för att jama med vänstermajoriteten så fort det blir tal om nedläggningar i Ludvika.

Du skriver ju i din artikel att fp tidigare föreslagit att höja patientavgiften med 35 kronor men fått nej av sossar och vänstern och att man i det läget viker från sitt eget förslag och väljer att jama med majoritetens nedläggningar.

Centern har visat att om man återställer patientavgifterna till 1998 års nivå så skulle detta ge en inkomstförstärkning på tre gånger så stort belopp som man påstås spara genom att stänga nattakuten i Ludvika och dagortopedin i Avesta.

I landstingsfullmäktige föreslog moderaterna att nattakuterna i både Avesta och Ludvika skulle vara kvar såväl som dagkirurgin i Ludvika och dagortopedin i Avesta. Detta ville vi finansiera genom att höja patientavgifterna med fem miljoner (som är drygt fem kronor per besök) och genom att rensa i Landstingets vidlyftiga bidragsflora med sju miljoner.

Jag erbjuder Rolf Högberg att på vilket torgmöte när som helst redovisa i detalj vilka bidrag som kan slopas. Moderaterna tycker både före och efter valen att det till exempel är viktigare med hälso- och sjukvård än till exempel tretton miljoner till Dalateatern för att bara ta ett exempel.

Rolf Högberg, folkpartist från Idkerberget, frågar mig om det bara är valfläsk jag erbjuder. Han må kalla det vad han vill med de erfarenheter han verkar ha av att bedriva politik.

Moderaterna säger samma sak både före och efter valet och vi står för en landstingspolitik som prioriterar hälso- och sjukvård före sidoverksamheter. Detta har vi tydligt visat i våra valmanifest och vi driver sen den politiken även efter valet.

BERNDT EKSTRÖM, REPRESENTANT FÖR (M) I LANDSTINGSFULLMÄKTIGE

Mer läsning

Annons