Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bedrägerimisstänkt omhäktad igen

Annons

Den man som suttit häktad sedan den 26 mars, misstänkt för att ha förskingrat miljonbelopp från det Älvdalsföretag han var anställd vid, omhäktades åter på tisdagen.

Häktningsskälen har justerats lite och han är nu misstänkt för grovt bedrägeri alternativt grov trolösghet mot huvudman.

Mannen är också misstänkt för grovt smugglingsbrott, sedan han tagit med sig vapen till Sverige utan att deklarera dem i tullen.

Under den långa tid som mannen suttit häktad har åklagaren och mannens försvarsadvokat varit i Italien för att säkra bevis. kronofogden har också belagt hans egendom med kvarstad till ett värde av 4,7 miljoner kronor.

Det mesta av utredningen om mannens luftaffärer, där han sålt företagets produkter till icke existerande företag, har nu slutförts. När åtal nu troligen väcks i nästa vecka kan rättegången mot mannen påbörjas inom en ganska snar framtid.

Tre Älvdalsbor anhållna

u Två unga män och en flicka greps på måndagen av polisen, misstänkta för ett flertal inbrott i Älvdalen och i angränsande kommuner.

Vid polisens husrannsakningar mot de misstänktas bostäder har polisen funnit ett flertal föremål som kan härledas till inbrott i fritidshus och på andra ställen.

Gods från minst två anmälda inbrott har identifierats och polisen jobbar nu vidare för att identifiera mer av det anträffade stöldgodset för att binda de misstänkta till fler inbrott.

De gripna och anhållna är i 20-årsåldern. Senast på torsdag måste åklagare ta ställning till om misstanke om brott kvarstår och besluta om eventuellt häktning.

Bilstöld

BJÖRN REHNSTRÖM

Mer läsning

Annons