Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bedrägeri hos idrottsförening

Annons

-Eftersom kvinnan en längre tid varit aktiv i föreningen dröjde det innan vi fattade misstankar, säger föreningens ordförande.

Kvinnan är nu åtalad för brottet. Den 39-åriga kvinnan har under flera år varit aktiv i föreningen och har varit mycket aktiv inom ungdomsverksamheten.

För en tid sedan blev hon säljansvarig i föreningen för att sköta försäljningen av bingolotter. Kvinnans uppgift var att samla in pengar från försäljningen och -redovisa dessa till föreningen. Varje vecka skulle hon betala in den summa som motsvarade försäljningen av lotter. Bingolotto i sin tur drar pengarna från föreningens konto två gånger i månaden.

Under hösten började det dock klicka med redovisningen. För-eningens ordförande kontaktade då kvinna och fick olika förklaringar om varför inte pengarna kommit in. Han fattade inga misstankar i det läget och "köpte" förklaringarna.

Kring jul var han dock övertygad om att allt inte stod rätt till och med hänsyn till att det var jul avstod han från att pressa henne om de saknade pengarna.

- Jag kontaktade henne efter jul och då medgav hon att hon hade ekonomiska svårigheter, men skulle ordna upp det hela med hjälp av ett banklån, berättar föreningens ordförande.

Men det visade sig att hennes ekonomi var så dålig att hon var tvingad att ha ett par borgensmän, men det skulle ordna sig enligt kvinnan.

- Jag förklarade för henne flera gånger att om hon inte ordnade till det hela skulle jag tvingas göra en polisanmälan.

I slutet av februari, dagen innan föreningen skulle ha styrelsemöte, kontaktades ordförande av kvinnan som meddelade att hon betalat in hela sin skuld.

-Jag blev mycket glad, men det visade sig inte stämma och då gjorde vi en polisanmälan.

Kvinnan har nu åtalats vid tingsrätten i Falun för förskingring och hon har erkänt gärningen.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons