Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Bedragaren" åter åtalad

Annons

En gång bedragare alltid bedragare?

- Jag försöker gå vidare i livet utan att få fler misstankar men har man ett brokigt förflutet ser gärna folk det som svårt att det begås misstag. I stället är det ett brottsligt förfarande. Jag tror knappast en ostraffad person skulle blivit åtalad för samma sak, kommenterar 28-åringen den nya stämningen.

Enligt kammaråklagare Ulf Edfors så har 28-åringen vilselett en dam på e-handelsplatsen www.blocket.se så att hon satt in 3 000 kronor på hans konto och fått henne att tro att hon köpt en mobiltelefon av honom.

28-åringen fick pengarna men kvinnan fick inte sin telefon.

Så nu står 28-åringen ännu en gång inför rätta med en bedrägerianklagelse.

28-åringens bild av affären var att kvinnans sambo helt plötsligt avbröt affären och då sålde han telefonen till en annan.

- Jag betalade tillbaka pengarna via utbetalningsavi men den återkom då adressen inte stämde. Har begärt kontonummer av henne men inte fått detta, säger 28-åringen till tidningen.

Han har ånyo begärt att bli försvarad av Ludvikaadvokaten Olof Riesenfeld, som tidigare har försvarat honom när han dömdes till näringsförbudet i Gränges datakonkursen och i samband med att han stod inför rätta i Västmanland dit han flyttade efter Grängesåren. Där sålde han mobiltelefoner på internet och Konsumentverket varnade för honom på verkets hemsida.

28-åringen har också av sin bror anklagats för urkundsförfalskning och bedrägeri men har fått denna anklagelse mot sig avskrivna av en åklagare i Västmanland.

Företagaren har drivit flera företag sedan 18-årsåldern. 1998 försattes han i personlig konkurs vid Solna tingsrätt och i juni 1999 startades Gränges Data och telekommunikation med sambon och brodern som bolagsmän. Detta gick i konkurs i december 1999 med närmare 840 000 kronor i brist i konkursboet. Ett stort antal företagare i Västerbergslagen påstod att de utsatts för bedrägeri men åklagaren valde att åtala honom för skatte- och bokföringsbrott. För ett år sedan fastställde hovrätten det treåriga näringsförbudet. 28-åringen bor i dag på en annan ort i Dalarna.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons