Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bedragare inblandad i muthärva

Annons

En 37-årig man, efterlyst för brott i Tyskland, misstänks ha betalat pengar till en kommissarie som sitter anhållen misstänkt för mutbrott.

Mannen delgavs i onsdags misstanke om bestickning och medhjälp till grovt mutbrott i utredningen om mutskandalen inom länskriminalen i Stockholm.

Han vill inte säga vilka belopp eller värden det gäller. Leif Andersson vill inte heller säga vad 37-åringen fått av kommissarien.

37-åringen greps i förra veckan på ett hotell i Stockholm. Han är internationellt efterlyst misstänkt för bedrägerier i Tyskland och har begärts utlämnad till de tyska myndigheterna. Han sitter dock inte anhållen i mututredningen.

Nya förhör hölls med kommissarien på torsdagsförmiddagen och chefsåklagare Björn Ericson räknar med att under torsdagen besluta om han ska begära polismannen häktad.

Han vill inte uttala sig om huruvida flera personer kommer att gripas.

Det var i måndags som kommissarien greps i sin bostad misstänkt för grovt mutbrott alternativt grovt tjänstefel. Han hade i sitt arbete vid länskriminalen i Stockholm en ledande befattning i kampen mot den organiserade brottsligheten och har haft tillgång till känslig spaningsinformation.

TT

Mer läsning

Annons