Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Becky Hobbs + Western Satellites = sant

Annons

I kväll spelar de på Furuvik-festivalen och på onsdag får klubben S2 i Borlänge besök.

Den här gången har de lite bättre tid för repetitioner. Becky och maken/gitarristen Duane Sciacqua kom till Borlänge i onsdags kväll och hela torsdagen tillbringades i en replokal i Islingbys industriområde.

Att det stämde direkt den gången i Norge har Becky Hobbs en förklaring till.

- De är utmärkta musiker och kunde alla mina sånger. De vet hur en bra sång låter, och hur den ska behandlas.

Becky Hobbs vet också vad en bra låt är. Hon skrev Angels among us som blev en världshit med Alabama. Såld i miljoner och åter miljoner ex i Alabamas hitsamlingar och andra boxar. Hur många vet inte Becky.

- Den har gett mig bra med pengar under nio år.

Astronomiskt berömd blev den efter historien om hur en liten flicka vaknade från nio dagars koma när mamman spelade Angels among us.

När turnerandet minskat har låtskrivandet ökat.

- Jag har minst 1 000 låtar hemma, och några av dem ska bli en ny skiva så småningom.

Becky Hobbs tror att det här är Sverige-besök åtta eller nio. 1995 var hon i Säterdalen, men det är på senare år populariteten ökat.

- Här i Europa uppskattar publiken det unika hos oss, inte som i USA där alla matas med countrymusik i TV hela tiden. Och vid varje spelning ser vi svenskar som blir överraskade över upptäckten att de gillar country.

Dagens Nashville ger hon inte mycket för.

- De som styr har bara satsat på unga popstjärnor som inte har mycket att säga. Nu viker försäljningen och de äldre kommer tillbaka. Bra för mig och många andra, säger Becky Hobbs.

Hon skulle gärna uppträda med Western Satellites i Nashville.

- De är musikernas musiker, men även publiken skulle älska dem. Onsdagens spelning med Becky Hobbs på S2 i Borlänge är ett försök med countrykvällar där. Becky och Satellites åker sedan till Silkeborg-festivalen i Danmark.

KENNETH LUNDSTRÖM

Mer läsning

Annons