Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bebisar trivdes i badet

Annons

Det dyks, det skrattas och det gråts, och en gratisskjuts på mammas rygg vill inte de små missa.

- Det finns inget underbarare än stunderna i vattnet, säger Carola Landmark, som ansvarar för hotellets vattendel.

Christer Strandell, som driver hotellets spa-avdelning, tyckte att det borde gå att få lite mer snurr på badverksamheten. Varför inte starta babysim? tänkte han. Det visade sig vara en bra idé. Just nu arrangeras tredje omgången av babysimmet. Varje omgång lockar runt 150 barn.

Barn och mestadels mammor kommer från i huvudsak Leksand och Rättvik men även från Falun, Gagnef, Furudal, Bjursås och till och med Älvdalen.

Ett enormt sug efter babybad med andra ord. På måndagen var det full fart i bassängen igen. Med vattentemperaturen plus 33 grader var det ingen som rös nämnvärt när de hamnade i bassängen.

Godkänd av Svenska babysimförbundet var det bara för ledaren Carola Landmark att "sparka igång" åter ett pass. Pedagogiska vattenrörelser med inslag av livräddningskunskap.

Konstigt nog var det inte många barn som blev skrämda av vattnet. Inte ens när de fick dyka under ytan. Babysim, minisim och simskola. Det här med vatten tilltalar barnen, från de allra minsta upp till femåringarna.

Uppvärmningen består av ihopparsången och ett par sånger i ring. Sedan kommer dagens uppgifter som alla tycktes klara med bravur.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons