Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bättre väg nästa år

Annons

En bättre väg mellan Bingsjö och Lamborn kan bli verklighet redan 2005. Vägverket genomför nu en förstudie om den aktuella vägsträckan.

Väg 889 mellan Bingsjö och Lamborn är i dag i mycket dåligt skick. Den sex kilometer långa sträckan är ojämn med djupa körspår och upptryckta vägkanter. På tvären över vägbanan finns dessutom stora gupp som troligtvis orsakats av uppfrysta stenar. Avrinningen från vägbanan fungerar heller inte speciellt bra, bland annat beroende på att dikena längst med vägen är igenväxta och grunda.

Syftet med förstudien är att få fram bra beslutsunderlag till nya vägbyggnadsprojekt.

Vägverket konstaterar att sträckan har dålig bärighet och förespråkar åtgärder i vägens befintliga sträckning. För att öka trafiksäkerheten föreslås att vägen ska breddas till 6,5 meter med 0,25 meter breda vägrenar, förutom i Bingsjö där de befintliga vägrenarna får ange standarden.

För att förbättra vägsträckans bärighet kan en rad åtgärder bli aktuella: Förbättrad avvattningen av vägens överbyggnad genom dikning, släntförstärkning, urgrävning, blockrivning, nytt bärlager och ny beläggning.

Ungefär 15 miljoner beräknas åtgärderna kosta och ombyggnaden av vägen ska bli verklighet redan nästa sommar.

Mer läsning

Annons