Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bättre bussförbindelser önskas

Annons

I vår klass är vi många resande. Vi har märkt att bussförbindelserna inte är de bästa, speciellt till och från Fredriksberg. Vi föreslår att Dalatrafik inleder ett samarbete med Värmlandstrafik, då det är närmare till Filipstad och Värmland än det är till Ludvika.

Helgtrafiken är också under all kritik. Sista direktbussen (47:an) till Grängesberg från Ludvika på helgerna går 14.00 från Ludvika station. Vill man ta sig hem lite senare är det 48:an som gäller. Sista bussen går då 16.05.

Bor man i Fredriksberg och vill in till Ludvika en helg, får man ta den enda bussen från Fredriksberg klockan 08.50 och sen ta enda bussen hem igen klockan 15.10. Ska det behöva vara så?

Vi har även märkt att tidtabellerna ibland är något snålt tilltagna, ibland är det åt andra hållet. På de turer där tiden är knapp kör ibland chaufförerna som galningar, inga mjuka inbromsningar där inte.

Samtidigt kan man förstå dem, eftersom tidtabellen ibland inte är anpassad efter körtid. Stressen som de snäva tidtabellerna innebär, gör att chaufförerna inte alltid är på sina bästa humör, om man uttrycker det milt.

Vintertid borde man inte ha fullt lyse på inne i bussen. Det gör det svårt att se omgivningen utanför bussen och då vet man inte var eller när man ska hoppa av, vilket inte är så bra.

Trots all denna kritik mot Dalatrafik vill vi ändå tacka alla de busschaufförer som alltid är trevliga och hjälpsamma, ni är guld värda...

ANNICA, CAMILLA & ULRIKA, SPO5C

Mer läsning

Annons