Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bästa biten i Dalarna fördelade 220 000 kr

Annons

Vid ett beslutsmöte har pengar fördelats från EU:s regionala utvecklingsfond i ramprogrammet Bästa biten i Dalarna. I den här omgången fördelades 220 000 kronor.

"Orsa Microfinansiering" är ett projekt sökt av Sågbladets ekonomiska förening och handlar om att göra en förstudie om möjligheten att skapa en lokal riskkapitalförening. Projektet har beviljats 50 000 kronor.

Hornberga byutvecklingsförening har beviljats 20 000 kronor för att fortsätta arbetet med att skapa en mötesplats i Hornberga med café, uthyrningsverksamhet, skolmuseum med mera.

Föreningen DJ-skolan har beviljats 50 000 kronor för ett projekt som går ut på att investera i DJ-utrustning samt kartlägga discjokeys i regionen som vill arbeta med DJ-verksamhet för beställningar, fester, evenemang med mera. Bedömningen för att ge anslaget är att proektet visar ungdomars önskan att göra något av sina egna intressen, vilket i sin tur skapar möjligheter för flera intresserade att delta.

"Yrans vattenhål" är ett projekt som Orsayran sökt anslag för och är ett projekt att försöka skapa ett alkoholfritt alternativ till övriga flitigt frekventerade serveringstält i Orsa under "yrorna". Projektet beviljades 50 000 kronor.

Orsa Grafikstation finns i gamla stationshuset, där konstnärer från norra siljanskommunerna är verksamma. Nu vill man gå vidare och installera en screen-verkstad. För detta har Orsa Grafikstation beviljats 50 000 kronor.

BÖRJE LINDH

Mer läsning

Annons