Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnkör belönad för nykterhetarbete

Annons

Dagens talare var Rolf Nordström från Kumla. Han har varit missionsledare för Helgelseförbundet i Sverige och sitter numera i ledningen för Evangeliska Frikyrkan på riksplanet.

Rolf höll en kort predikan och avslutade med ett nykterhetsanförande där han talade om vikten av att avhålla sig från rusdrycker för sin egen skull och för sina medmänniskors skull. Även i nykterhetsanförandet citerade Rolf Bibeln och konstaterade att det står klart och tydligt i skriften att man ska tänka på sina medmänniskor så att de inte faller. Han utmanade även våra makthavare att utreda mindre och göra mera på nykterhetens område. I anförandet citerades C G Hjelm: "Folk säger att där vinet går in går vettet ut, men jag säger; Där vettet finns går inte vinet in".

Traditionsenligt utdelades även Rättviks Nykterhetsförbunds stipendium. I år gick det till Barnkören som Missionsförsamlingen och Pingstförsamlingen bedriver tillsammans.

Två av ledarna, Carina Smårs och Carina Thimberg tog emot stipendiet av Nykterhetsförbundets ordförande Waldemar Landén.

I samband med detta deltog två av barnkörens tidigare deltagare med sång och musik. Carl-Johan Thimberg inledde mötet med "Den blomstertid nu kommer" på saxofon och Anna-Sara Thimberg sjöng ett par solosånger.

Nykterhetsförbundets förre ordförande, Nils Nilsson avtackades av Waldemar Landén, som nu tagit över stafettpinnen för ökad nykterhet i Rättvik.

Mer läsning

Annons