Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barngala för tionde gången

Annons

I juni avgörs Pepes cup och en av de viktigaste ingredienserna är nu på väg att anskaffas. Som vanligt ska sommarens fotbollscuper förgyllas med en prinsessa och uttagningsarbetet är i full gång.

Det är nu tionde gången som titeln delas ut och börjar därmed bli ordentligt traditionsrik. Den stora prinsessgalan hålls i Vansbro teater 8 mars och mönstrade är 13 minimisser, varav ett och annat namn även figurerat som tronpretendent tidigare år. Det var i år ursprungligen 14 kandidater men en anmäld har dragit sig ur. Resterande har genomgått det första övningspassen inför galan under cup-generalen Pepe Hernandez ledning.

Under galan kommer en niohövdad jury att förkunna vem som Sofie Olsson får överräcka krona och spira till. Åtta jurymedlemmar är hämtade från bygden och en från Falun för att få med även en utsocknes bedömare.

13 kämpar alltså om titeln och även om bara en kan vinna titeln som Pepes cup-prinsessa så får de övriga - som det redan nu är klart att de blir sämst på delad andraplats - en ny chans till en annan utnämning. Tvåorna går nämligen vidare till kampen om prinsessa i nästa fotbollsevenemang, Tenerife-cupen, som hålls i augusti i Järna.

LEIF-UNO BÄCKVALL

Mer läsning

Annons