Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnfamiljer bäddar för samarbete

Annons

Skoda Sverige och Orsa Grönklitt inledde på tisdagen det samarbete som båda parter hoppas ska bära god frukt.

För Torbjörn Wallin och Grönklitt är det önskvärt att förlänga säsongerna och att få ett stort bilföretag som gäst i anläggningen ger goda förutsättningar för det.

- Idag är ni svenska motorjournalister på plats för provkörning av en ny bilmodell, som företaget lanserar i höst, och på sikt är avsikten att resor för personal och kunder ska förläggas till Grönklitt, sommar som vinter, berättade Torbjörn Wallin inför den församlade presskåren.

Han är van att samarbeta med bilföretag efter sin tid vid Idre Fjäll och när han kom till Grönklitt tog han idén med sig, men bytte företag och det hittade han närmare än han kunde drömma om.

Tord Norman, hos den tjeckiske biltillverkarens svenska generalagent, är nämligen andelsägare i Grönklitt sedan många år och vet ställets förtjänster.

- Det här med både en sommar- och en vintersäsong är ett verkligt plus, säger Tord, som framför sig ser många olika aktiviteter som utbildning i körning på grusvägar och på halkiga isbanor på Orsasjön.

Torbjörn Wallin berättade också om Orsa Grönklitts framtidsplaner, där man i månadsskiftet kommer att gå in till Nutek och länsstyrelsen om ett reginalt stöd för en satsning i 135-mijonerkronorsklassen.

I planerna finns en utbyggnad av boendet med 600 bäddar under de närmaste två åren, med "Limbygården" som kronan på verket. Också en golfbana planeras i sluttningen ner mot Orsasjön och så det efterlängtade rovdjurscent-rum som Orsa har krigat för under många år.

- Orsa Grönklitt blir mer och mer attraktivt för varje steg som tas i utvecklingen, säger bilföretagets vd Rainer Jonsson, och vi är glada över att få vara med.

Om ett par veckor är han tillbaka tillsammans med ett hundratal av företagets försäljare och Torbjörn Wallin ler förtjust. Annars hade säsongen i Grönklitt redan ebbat ut.

Han kan summera en bra säsong med sju procent plus på boendet, medan husvagnscampingen ännu ligger efter fjolårssiffrorna. Det räknar han med att ta igen under augusti.

LARS-ERIK KLOCKAR

Mer läsning

Annons