Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnfamilj i båt påkörd av misstänkt båtfyllerist

Annons

Familjen hade sina kräftburar strax nedanför Rånäsberget och vid 23-tiden på fredagskvällen rodde de ut tillsammans med två barn för att vittja burarna.

De hade ficklampor med sig för att dels se vad som fanns i burarna, men också för att varna andra på sjön.

- Under kräftfisket vet alla att det är oerhört mycket båtar ute på sjön hela natten och det borde rimligtvis göra de som färdas på sjön extra försiktiga, säger mannen i familjen.

De observerade att en båt körde ovanligt nära land och att den var på väg rakt emot dem. För att göra föraren uppmärksam på vad som höll på att hända började alla i familjen hojta och lysa mot båten med ficklamporna, men det blev ingen reaktion.

- När de var alldeles intill vår båt och kollisionen var oundviklig gallskrek jag rätt ut och då verkade det som han som körde båten vaknade upp men det var för sent.

Familjens båt rammades i sidan en liten bit från aktern och eftersom den påkörande båten var mycket större gick den nästan över familjens lilla båt.

- Min sexårige son fick fören från den andra båten över sig och chockades svårt av händelsen, berättar kvinnan.

Hon tog tag i åran och sköt den andra båten ifrån sig. Då vred föraren på full gas igen och körde på nytt in i familjens båt, den här gången i fören.

- Sen drog de bara iväg utan att höra sig för hur det gått, säger mannen.

Han blir oerhört upprörd över den nonchalans som uppvisades av de tre personerna i båten.

- Det är ett rent under att ingen kom till skada och jag tycker att de kan ge sig till känna och be om ursäkt.

Den sexårige sonen i familjen är fortfarande chockad över händelsen och vägrar åka ut mer i familjens båt.

De tre i båten var två män och en kvinna och samtliga var i den övre medelåldern. Enligt uppgift visade alla tre tecken på kraftig berusning. Mannen uppger att han kände igen en av de tre, men kan inte namnge honom.

Jan Gustavsson, närpolischef i Smedjebacken, konstaterar att de fått rapporter om liknande händelser vid flera tillfällen.

- Vi har inga resurser att vara ute på sjön i den omfattningen som vi önskar, det har blivit vid ett tillfälle i år och förra året var vi inte ute alls.

Polisen har ingen egen båt i Barken, men de har möjlighet att låna räddningstjänstens och skylta om den till polisbåt.

Mer läsning

Annons