Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnen vädjar om fler poliser

Annons

- Jag har blivit jagad av EPA-traktorer när jag har gått hem från badhuset på kvällen. Det syns aldrig några polisbilar som gör att man känner sig trygg på stan, säger Anton Andersson i klass fem på Olympicaskolan.

Tillsammans skickar nu han och klasskompisarna iväg brevet till Göran Persson i vilket de förklarar att polismord, berättelser om brandbomber som sprängts på stan och busliv bland ungdomar, gör dem otrygga och rädda.

- Vi ber om fler poliser här i Hedemora. Jag vågar inte gå ut på kvällen. Det får jag förresten inte heller göra för min mamma, säger Madeleine Kristensson.

Idén om att vädja till statsministern om hjälp kom upp under en av de timmar som klassen har för att prata om saker som berör. Det var precis efter mordet på polismannen Ulf Grape och barnen hade många frågor och tankar runt händelsen.

- Vi pratade om mordet och kom fram till att det finns för få poliser i Hedemora. De borde vara ute och synas så att det inte händer saker. Som det är nu kommer de först efter att något har hänt, säger Anton Andersson och får medhåll av de andra i klassen.

Med i brevet till statsministern skickar klassen en namninsamling som de gjort på skolan. 130 namn har de fått in från elever och lärare och nu hoppas de på svar.

- Vi tror att Göran kan göra mycket för oss och vi hoppas att han bryr sig, säger Samuel Hell.

FREDRIKA HILLERVIK

Mer läsning

Annons